Hej alla Riesenvänner !

2016 var ett händelserikt år för Riesen i Syd (RIS) och vi ser fram emot ännu ett, 2017.

Vi började verksamhetsåret 2016 med en lydnadshelg 5-6/3 som gav uppskattad inomhusträning i Sölvesborgs hundcenters lokaler.

Vår-träffen genomförde vi helgen 5-8/5 med sök, spår, skydds och lydnad. Det var vår första ”träff” som var lite mer organiserad med till exempel skott träning varje morgon, lydnadsträning och uppletande utöver gruppträning i skogen. Den gemensamma maten som förtärdes i Grillkåtan blev en succé. Midsommar-träffen genomförde vi 24-26/6 i samarbete med Sölvesborgs BK. Många deltagare, mycket träning och varmt och skönt. Den fantastiska midsommarbuffén fick avnjutas utomhus i skuggan.

Höst-träffen genomförde vi helgen 7-9/10 med sök, spår, skydds och lydnad. Med tillgång till fler bra marker kunde vi även erbjuda rapport träning.

Vi har även hunnit med en lydnads dag 18/2 2017. Bra med inomhusträning för att kunna fila lite på detaljer, också bra med extra störning i ny miljö.

Vi har under året fortsatt utveckla träffarna på vårt eget ställe, Riesen Camp. Grillkåtan utnyttjas och är kvällarnas samlingspunkt och mysfaktor. Vår stora tillgång på olika sorters marker gör att vi kan erbjuda fler träningsformer och träningsgrupper. Närheten till appellplanen ger stort utrymme för lydnadsträning.

Datum för 2017 års läger är redan spikade: Vårläger/Påskläger 13-17/4, Midsommarträff 23-25/6, Höstläger 6-8/10. Lydnadsdagar kommer det information om efterhand.

Det är av högsta vikt att ALLA känner att de får ut något av vår verksamhet, då vi kan erbjuda allt ifrån vardagslydnad och moment inlärning till problem lösning. Med våra träffar/läger avser vi att erbjuda alla något positivt ur vår verksamhet. 

Vi vill även att alla medlemmar känner att de har möjlighet att påverka verksamheten, detta ges det möjlighet till på våra medlemsmöten men även på vår hemsida där kontakt uppgifter till alla i styrelsen finns. Vi hoppas få till fler aktiviteter som t ex ringträning, rally och IPO. Alla som vill ordna aktiviteter i RIS regi är välkomna.

Vår strävan är att alla medlemmar ska känna sig välkomna hos RIS.

 

Varmt Välkomna till oss!

Ingrid och styrelsen i RIS.