Hej alla Riesenvänner!

2017 ökade antalet deltagare på våra läger, vi ser fram emot alla dessa spännande möten även under 2018.

Verksamhetsåret började 2017 började med en lydnadsdag 18/2 som gav uppskattad inomhusträning i Hässleholm.

Vårträffen genomfördes under påsken 13-17/4 där det tränades sök, spår, rapport, skydds och lydnad. Vädret överraskade lite med några snö och några minusgrader. Som vanligt organiserades träningen med med till exempel skott träning varje morgon, lydnadsträning och uppletande utöver gruppträning i skogen. Förutom Stellas hembakade frallor varje morgon, så var påskbuffén och laxen från Valje rökeri höjdpunkter vad det gällde maten.

Midsommarträffen genomförde vi 23-25/6 i samarbete med Sölvesborgs BK. Även denna träff med många deltagare och

mycket träning. Tur att vi kunde välja att vara inomhus denna kylslagna sommarkväll.

Höstträffen genomförde vi helgen 6-8/10 med sök, spår, rapport, skydds och lydnad. Nytt för detta tillfälle var valpgruppen, som Alf Karlström tog hand om.

Vi ansökte och fick ett bidrag från SRSK utvecklingsfond för att kunna genomföra tre träningsläger med satsning på lydnad. Dessa genomförs våren 2018 med inomhusträning, två av helgerna var med instruktör Monica Henriksson.

Under året har vi fortsatt utveckla träffarna på vårt eget ställe, Riesen Camp. Grillkåtan utnyttjas och är kvällarnas samlingspunkt och mysfaktor. Vår stora tillgång på olika sorters marker gör att vi kan erbjuda olika träningsformer och träningsgrupper. Närheten till appellplanen ger stort utrymme för lydnadsträning.

Datum för 2018 års läger och träffar är redan spikade: Vårläger/Påskläger 29/3 -2/4, Midsommarträff 22-24/6, Höstläger 5-7/10. Lydnadsdagar kommer det information om efterhand.

Det är av högsta vikt att ALLA känner att de får ut något av vår verksamhet, då vi kan erbjuda allt ifrån vardagslydnad och moment inlärning till problem lösning. Med våra träffar/läger avser vi att erbjuda alla något positivt ur vår verksamhet.

Vi vill även att alla medlemmar känner att de har möjlighet att påverka verksamheten, detta ges det möjlighet till på våra medlemsmöten men även på vår hemsida där kontaktuppgifter till alla i styrelsen finns. Vi hoppas få till fler aktiviteter som t ex nosework, ringträning, rally och IPO. Alla som vill ordna aktiviteter i RIS regi är välkomna.

Vår strävan är att alla medlemmar ska känna sig välkomna hos RIS.

Varmt Välkomna till oss!

Styrelsen i RIS.